РФ і Китай не дають запровадити ембарго на постачання зброї М'янмі – Боррель

Читать на русском
Боррель зазначив, що це наслідок геополітичної конкуренції в країні, яка ускладнює пошук вирішення ситуації
Армія М'янмиВідкрите джерело

Росія і Китай блокують можливість об'єднаної міжнародної реакції на події в М'янмі, де армія знищує протестувальників проти військового перевороту.

Про це заявив глава Європейської зовнішньополітичної служби Жозеп Боррель, повідомляє Радіо Свобода.

«Світ з жахом спостерігає, як армія застосовує насильство проти власного народу», - підкреслив він.

Боррель зазначив, що це наслідок геополітичної конкуренції в країні, яка ускладнює пошук вирішення ситуації - Європейський союз міг би запропонувати М'янмі більше економічних стимулів у разі повернення країни до демократії, однак Росії та Китаю це невигідно. Обидві країни мають міцні зв'язки зі збройними силами М'янми, поставляючи туди різноманітну зброю.

«Не дивно, що Росія і Китай блокують спроби Ради Безпеки ООН запровадити ембарго на постачання зброї», – заявив він.

Раніше військовий уряд М'янми заявив про скорочення кількості протестів проти військового перевороту в країні, пояснивши це втомою людей і прагненням до миру, а також пообіцяв протягом двох років провести в країні демократичні вибори.

Нагадаємо, 1 лютого військові захопили владу в М'янмі та затримали президента, лауреата Нобелівської премії миру Аун Сан Су Чжи. Заколотники оголосили в країні надзвичайний стан і пообіцяли влаштувати нові парламентські вибори через рік.

Пізніше стало відомо, що військові, які вчинили переворот в М'янмі, заблокували доступ до Facebook та інших мессенджерів. Жителі використовували платформу, щоб висловити протест і організувати акції громадянської непокори.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: