Неконтрольована китайська ракета впаде на Землю 9 травня

Читать на русском
Розрахунки космічного командування США свідчать, що ракета повторно увійде в атмосферу Землі над Тихим океаном о 5:52 ранку за Києвом
Запуск ракети Long March 5BEPA - European Pressphoto Agency

Китайська ракета Long March 5B, яка вийшла з - під контролю китайських космічних фахівців, впаде на Землю 9 травня, але де вона впаде точно - поки що достеменно не відомо.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Розрахунки космічного командування США свідчать, що ракета повторно увійде в атмосферу Землі над Тихим океаном о 5:52 ранку за Києвом. Орієнтовно її падіння відбудеться на території Туркменістану, що викликає побоювання - уламки ракети важать понад 22 тонн і можуть завдати шкоди при падінні.

Експерти стверджують, що все, в чому можна бути впевненим - це координати входження ракети в атмосферу, близько 51,5 градуса північної та стількох же градусів південної широти від екватора, що охоплює території на північ до Середньої Азії та на південь до Нової Зеландії. Таким чином, при входженні ракета опиниться в межах території між Південно-Східною Європою і серединою Тихого океану.

Ракета Long March 5B (або «Чанчжен») є важкою ракетою-носієм, яка призначена для доставки на орбіту важких і великогабаритних вантажів. Її висота становить 33,2 метра, діаметр - 5 метрів, Суха вага - близько 19,8 тонни.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що 29 квітня Китай успішно запустив основний модуль «Тяньхе» на майбутню китайську багатомодульну орбітальну станцію. Саме його виводила вийшла з-під контролю ракета Long March 5B.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: