Індійський штам коронавірусу виявили ще в трьох країнах

Читать на русском
У Румунії та Франції виявлено по одному випадку зараження індійським штамом, в Ізраїлі - відразу 41 випадок
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Новий небезпечний штам коронавірусу - індійський, з подвійною мутацією - виявлений на території Румунії, Ізраїлю та Франції.

Про це 29 квітня повідомляють агентство Reuters з посиланням на МОЗ Румунії; телеканал BFM у Франції; і видання Haaretz з посиланням на МОЗ Ізраїлю.

Так, в Румунії індійський штам підтвердився у 26-річного пацієнта, який прибув до Румунії близько місяця тому. У нього були легкі симптоми хвороби. Влада країни зараз звернула особливу увагу на всіх прибулих з Індії.

Сотні тисяч хворих і тисячі смертей щодоби: що діється в ІндіїУ добу в країні захворює понад 350 тисяч осіб, близько 2,5 тисячі помирає. Відзначається, що новий індійський штам занадто заразний

Ще один випадок зараження індійським штамом виявлено в Департаменті Ло і Гарона на південному заході Франції. Захворів громадянин Франції, який прибув в країну з Індії. Керівництво регіону зобов'язало мандрівника самоізолюватися і ініціювало масштабну перевірку серед людей, з якими він контактував.

В Ізраїлі заявили про не менше, ніж 41 випадок захворювання через Індійський штам коронавірусу в країні. Четверо хворих були вакциновані від коронавірусу, 24 заражених нещодавно повернулися в країну з-за кордону, Інші 17 захворіли безпосередньо всередині країни.

Нагадаємо, 24 березня в Міністерстві охорони здоров'я Індії оголосили про те, що зафіксовано новий штам коронавірусу з подвійною мутацією.

Особливо сильно лютує новий штам в Індії та Туреччині. Євросоюз стривожений ситуацією з різким зростанням хворих коронавірусом в Індії та готовий надати допомогу уряду країни. Для цього країни ЄС об'єднають ресурси. Влада США також надасть додаткову підтримку Індії у зв'язку з різким зростанням захворюваності коронавірусом в країні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: