В СБУ підтвердили, що розпочали кримінальне провадження за фактом викрадення судді Чауса

Читать на русском
Справу відкрито за ст. 146 та ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі або викрадення, а також незаконне переправлення особи через державний кордон)
Микола ЧаусФото УНІАН

Служба безпеки України дійсно відкрила кримінальне провадження за фактом викрадення в Молдові колишнього українського судді-втікача Миколи Чауса.

Про це речник СБУ Артем Дегтяренко повідомив у коментарі ВВС News Україна.

За словами Дегтяренка, розслідування триває згідно зі ст.146 та ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі або викрадення, а також незаконне переправлення особи через державний кордон). Інших подробиць він не навів, пояснивши це таємницею слідства.

8 травня низка українських ЗМІ повідомила, що Служба безпеки України відкрила кримінальну справу за фактом викрадення судді Миколи Чауса в Молдові.

Молдова просила зняти імунітет з українського дипломата через викрадення Чауса – ЗМІМолдавська сторона просила Україну зняти дипломатичний імунітет з військового аташе українського посольства Сергія Сметанюка

Нагадаємо, 3 квітня стало відомо, що в Кишиневі викрали українського суддю Миколу Чауса, якого Інтерпол оголосив у міжнародний розшук за підозрою у хабарництві. Про викрадення заявив адвокат Чауса Юліан Балан. Інформацію підтвердили й в поліції.

Того ж дня правоохоронні органи Молдови почали розслідування.

Комітет парламенту з питань національної безпеки, оборони та розвідки викликав на наступне засідання міністра закордонних справ Дмитра Кулебу та керівника Служби зовнішньої розвідки Валерія Кондратюка для пояснень щодо викрадення судді Миколи Чауса в Молдові.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: