Україна не причетна викрадення Чауса – МЗС

Читать на русском
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба запевнив, що Україна не причетна до викрадення екс-судді Миколи Чауса в Молдові.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба запевнив, що Україна не причетна до викрадення екс-судді Миколи Чауса в Молдові.

Про це міністр заявив під час розмови з молдавським колегою Ауреліу Чокоєм, йдеться на сайті МЗС України.

Кулеба сказав молдавському міністру, що правоохоронні органи України очікували, що Чаус буде екстрадований з Молдови. Для встановлення всіх обставин викрадення Чауса і місця перебування колишнього судді Кулеба запропонував створити спільну робочу групу.

«Українська сторона переконана, що ситуацію намагаються використати на свою користь сили, які не просто не зацікавлені в подальшому поглибленні українсько-молдавської співпраці, а й мають на меті зірвати позитивний для обох країн розвиток відносин, зміцнення європейських перспектив України т Молдови», - заявили в МЗС.

Нагадаємо, 3 квітня стало відомо, що в Кишиневі викрали українського суддю Миколу Чауcа, якого Інтерпол оголосив у міжнародний розшук за підозрою у хабарництві. Про викрадення заявив адвокат Чауса Юліан Балан. Інформацію підтвердили і в поліції.

У той же день правоохоронні органи Молдови розпочали розслідування.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: