США можуть призначити спецпредставника по Україні – Кулеба

Читать на русском
Наприкінці вересня 2019 року Курт Волкер подав у відставку з посади спецпредставника Держдепартаменту США у справах України. Відтоді посада пустує
Кулеба та БлінкенПосольство США в Україні

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен пообіцяв обміркувати відновлення Державним департаментом посади спеціального представника США по Україні. Ця посада вакантна з того часу, як у відставку пішов Курт Волкер.

Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба сказав в ефірі програми «Право на владу».

«Ми озвучили своє бачення з цього питання. Державний секретар сказав, що вони проаналізують наше бачення і повернуться до нас з відповіддю», - сказав Кулеба, відповідаючи на питання, чи обговорював він можливість реанімації інституту спецпредставника у справах України з Блінкеном.

Нова Адміністрація США: чи буде призначений спецпредставник з питань УкраїниАдміністрація Байдена може повернути посаду спецпредставника з питань України, але це станеться не раніше літа, вважає експерт.

Нагадаємо, ще 18 березня 2021 року голова комітету у закордонних справах Сенату Боб Менендес, його заступник Джим Ріш і ще ряд сенаторів запропонували розглянути Акт про партнерство в галузі безпеки України - документ закликає адміністрацію США призначити нового спецпредставника по Україні.

Наприкінці вересня 2019 року Курт Волкер подав у відставку з посади спецпредставника Держдепартаменту США у справах України - після того, як його ім'я було згадано у скарзі інформатора про ймовірний тиск президента США Дональда Трампа на нову українську владу з метою заохотити розслідування його потенційного опонента на прийдешніх президентських виборах Джо Байдена.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: