У ЦВК прокоментували ситуацію з 87-м округом

Читать на русском
У Центрвиборчкомі нагадали, що Верховний суд за підсумками розгляду позову одного з кандидатів не визнав перемогу на виборах Василя Вірастюка
ЦВК Україниua.news

Центральна виборча комісія знаходиться в пошуку оптимальних рішень для можливості встановлення достовірних підсумків довиборів до Верховної Ради України по округу № 87 на Івано-Франківщині.

Про це повідомляється на сайті ЦВК.

У Центрвиборчкомі нагадали, що Верховний суд не визнав перемогу на виборах Василя Вірастюка. На думку суду, ЦВК повинна була вжити заходів реагування з метою достовірного встановлення результатів виборів у ситуації, що склалася, а не тільки застосовувати положення Закону.

«На сьогодні виникла екстраординарна ситуація, при якій однозначного юридичного виходу немає, тому Центральна виборча комісія здійснює пошук оптимальних дій і рішень, які можуть бути нею прийняті з метою встановлення достовірних результатів виборів в межах її повноважень», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, на окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах в Раду переміг представник Партії «Слуга народу» Василь Вірастюк, набравши 31,25% голосів. Явка на виборах склала 23,72%.

Один з його опонентів Олександр Шевченко заявив, що оскаржуватиме результати виборів у суді.

23 квітня ЦВК офіційно підтвердила перемогу Вірастюка на окрузі №87. А вже 1 травня Верховний Суд скасував рішення ЦВК про перемогу Вірастюка на довиборах в Раду. Після чого 5 травня Центральна виборча комісія не стала реєструвати Вірастюка народним депутатом.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: