Блінкен зустрівся із міністром закордонних справ України

Читать на русском
Блінкен, який перебуває з офіційним візитом у Києві, провів зустрічі з народними депутатами та міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.
фото twitter.com/DmytroKuleba

Державний секретар США Ентоні Блінкен, який перебуває з офіційним візитом у Києві, провів зустрічі з народними депутатами та міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

«Важливо, що мій колега та друг @SecBlinken здійснює перший візит у цю частину Європи саме до України. Зміцнення взаємодії України і США як демократичних союзників у Центральній Європі і Чорному морі — це внесок у безпеку та успіх наших держав і всього євроатлантичного простору», - написав Кулеба у Twitter.

Поради друзів: чого очікувати від візиту Блінкена в УкраїнуШвидкоплинність візиту Блінкена в Україну, 5 і 6 травня, не дозволяє розраховувати на ухвалення важливих рішень.

Держсекретар США Ентоні Блінкен перед початком двосторонньої зустрічі з міністром заявив, що під час сьогоднішнього візиту до Києва представляє президента США Джо Байдена.

«Я щасливий знову повернутись в Україну, я тут із дуже простої причини — представляю президента Байдена. Ми хочемо підтвердити сильне партнерство між нашими двома країнами, а також нашу підтримку суверенітету України, територіальній цілісності і незалежності, засвідчити нашу відданість роботі з вами, доки ви зміцнюєте вашу власну демократію, вибудовуєте інституції і боретесь із корупцією».

Раніше українські ЗМІ опублікували програму візиту Блінкена в Україну.

Зустріч з президентом України Володимиром Зеленським планується на 11:30, вона триватиме близько години. Їх спільна пресконференція запланована на 12:40.

Нагадаємо, заступник держсекретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд прибуде до Києва з візитом разом з Ентоні Блінкеном.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: