Стало відомо, що обговорювали Блінкен з Єпіфанієм

Читать на русском
У Києві відбулася зустріч держсекретаря США Ентоні Блінкена з предстоятелем Православної церкви України митрополитом Єпіфанієм.
pomisna.info

Держсекретар США Ентоні Блінкен сьогодні відвідав кафедральний собор ПЦУ і зустрівся з предстоятелем ПЦУ митрополитом Єпіфанієм.

Про це повідомила пресслужба Київської Митрополії ПЦУ у четвер, 6 травня.

Поради друзів: чого очікувати від візиту Блінкена в УкраїнуШвидкоплинність візиту Блінкена в Україну, 5 і 6 травня, не дозволяє розраховувати на ухвалення важливих рішень.

Зустріч відбулася на території Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря. Предстоятель ПЦУ і держсекретар США взяли участь у церемонії вшанування пам'яті загиблих українських героїв, поклавши квіти до Стіни пам'яті.

«Особливу увагу під час короткої, з огляду на стислу і насичену програму візиту пана Блінкена, але змістовної зустрічі було приділено питанню становлення Православної Церкви України, важливості усунення штучних перешкод при вільному, на основі принципів свободи совісті, визначенні громадами своєї приналежності», - розповіли в ПЦУ.

Митрополит Єпіфаній також висловив вдячність американській стороні за тверду підтримку України.

Нагадаємо, держсекретар США сьогодні вже зустрівся з главою МЗС Дмитром Кулебою і главами фракцій українського парламенту.

Також відбулася зустріч президента України Володимира Зеленського та державного секретаря США Ентоні Блінкена. Зараз у Києві проходить їхня спільна конференція.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: