МОЗ хоче підвищити тариф на екстрену медичну допомогу в 2,5 раза

Читать на русском
МОЗ пропонує в 2021 році підвищити тариф на надання екстреної медичної допомоги з 164 грн до 412 грн.
moz.gov.ua

Міністерство охорони здоров'я пропонує на наступний рік закласти тариф на надання екстреної медичної допомоги в розмірі 412 грн (на зміну 164 грн).

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу в середу, 16 вересня.

Проєкт бюджету-2021: більше витрат на Мінцифри, правоохоронців та медицинуУ проєкті держбюджету на 2021 року передбачено більше витрат на медицину, освіту й правоохоронні органи.

«Зараз (тариф на надання екстреної медичної допомоги - ред.) - це 164 грн. На наступний рік ми запропонували, щоб цей тариф становив 412 грн - це в два з половиною раза вище. Яким чином ми підходили до цих розрахунків? Серйозною, значною складовою є заробітна плата. Ми порахували заробітну плату - та, яка повинна бути, адже ми зараз бачимо велику проблему в кадровому забезпеченні в деяких областях. Люди просто звільняються з цієї роботи - це стосується і фельдшерів, і лікарських бригад», - розповів Степанов.

При цьому він зазначив, що для підвищеного тарифу на надання екстреної меддопомоги мають бути і відповідні індикатори якості.

«Перше - це час проїзду (швидкої допомоги - ред.). Якщо сьогодні по країні тільки в 31% випадку, тобто 31% доїжджає повністю в терміни, які встановлені в державі, то на наступний рік (уже в індикаторі якості) - ми закладаємо, щоб це вже було не менше 60%, у 2022 році - ми вже закладаємо 75%, і на 2023 рік - не менше 85%», - пояснив глава МОЗ.

Нагадаємо, раніше в Мінфіні розповіли, на скільки планують збільшити витрати на медицину в 2021 році.

Як відомо, проєкт держбюджету-2021 вже внесений до Ради.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: