У Луцьку не прислухалися до Кабміну: в цьому сезоні тарифи на тепло і гарячу воду зросли лише на Волині

Читать на русском
Денис Шмигаль обіцяв, що тарифи на тепло і гарячу воду не будуть підвищуватися в цьому опалювальному сезоні. Але в одному регіоні вони все-таки зросли.
Слово і діло

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль не виконав обіцянку про те, що тарифи на тепло і гарячу воду не будуть підвищуватися до кінця опалювального сезону 2020/2021 років. В одному з регіонів України тарифи все-таки зросли.

Обіцянку прем'єр давав 26 січня, нагадує «Слово і діло».

«Тарифи на тепло і гарячу воду не будуть підвищуватися до кінця опалювального сезону. Нам вдалося досягти певного консенсусу з владою на місцях, ми підготували меморандум, найближчим часом він буде підписаний», – повідомив тоді Шмигаль. 9 лютого відповідна домовленість була закріплена в меморандумі.

У той же час, 1 лютого 2021-го Луцька міська рада підвищила тарифи на послуги з постачання теплової енергії та гарячої води.

Житлові субсидії: скільки компенсацій отримали українці у 2020 роціСкільки житлових субсидій отримали українці у 2020 році, читайте в матеріалі Слово і діло.

Тариф на тепло в місті до 1 лютого – 890,24 грн (без ЦТП і без ІТП), 924,49 грн (з ЦТП і без ІТП), 911,31 грн (без ЦТП і з ІТП), від 729,79 до 957,83 (будинки САО); після 1 лютого – 1515,91 грн (без ЦТП і без ІТП), 1590,67 грн (з ЦТП і без ІТП), 1589,81 грн (без ЦТП і з ІТП).

Тариф на послугу з постачання гарячої води до 1 лютого – 90,60/94,60 грн за кубометр, 84,05-101,10 (будинки САО); після 1 лютого – 117,72/122,75 грн, 109,52-120,64 (будинки САО). Станом на квітень зміни набули чинності.

При цьому в зверненні Луцької міськради до керівництва держави йдеться, що домовленості з урядом від 20 січня – тарифи залишаться незмінними, теплокомуненерго будуть забезпечені природним газом за вигідною ціною, борги теплокомуненерго перед НАК «Нафтогаз» будуть реструктуризовані – повинні бути зафіксовані в меморандумі. Але він станом на 1 лютого не підписаний. «Основною проблемою, яка не дозволяє це зробити, є відмова уряду встановити прийнятну ціну на природний газ для підприємств теплопостачання і реструктурувати борги теплопостачальних підприємств за спожитий природний газ», – йдеться у зверненні.

Якщо проаналізувати таблиці за лютий та березень, то в інших обласних центрах подібних рішень не було. Тож приклад Луцької міської ради це виняток.

Зважаючи на те, що між обіцянкою прем'єра і підписанням меморандуму, для жителів Луцька були підвищені тарифи на тепло і гарячу воду, не можна говорити про досягнення консенсусу між урядом і владою на місцях. Таким чином, Шмигаль провалив обіцянку.

Нагадаємо, були опубліковані річні ціни на газ для населення з 1 травня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: