У Сербії за вакцинацію видаватимуть «премію»

Читать на русском
Влада Сербії виплатять громадянам країни старшим за 16 років, які будуть щеплені від коронавірусу до 31 травня, допомогу в розмірі близько 26 євро.
Фото: Shi Zhongyu / Global Look Press

Влада Сербії виплатить громадянам країни старше 16 років, які були або будуть щеплені від коронавірусу щонайменше однієї дозою до 31 травня, фінансову допомогу у розмірі 3 000 динарів (близько 26 євро).

Про це повідомив президент Сербії Олександр Вучич, передає співтовариство «Балканський оглядач».

Коронавірус в Україні: як Великдень вплинув на темпи щеплень і чи будуть у нас паспорти вакцинаціїЯк зараз проходить вакцинація, чи змінилися дані про ефективність препаратів і чи буде Україна запроваджувати паспорти вакцинації, читайте у матеріалі Слово і діло.

Зараз у Сербії вже діє кілька пакетів фінансової допомоги громадянам і підприємствам, в тому числі і матеріальні виплати. А ця «премія за щеплення» буде додатковою формою допомоги.

«Ми не можемо застосовувати негативні дискримінаційні заходи до тих, хто не хоче вакцинуватися, хоча я вважаю безвідповідальним і егоїстичним не робити щеплення. Ми думали про те, як заохотити людей, які виявили відповідальність, і ми вирішили дати додаткову фінансову допомогу людям, яким зробили щеплення», - сказав Вучич.

На сьогоднішній день в Сербії зробили 3 620 000 щеплень, з них 2 050 000 - отримали одну дозу і близько 1 570 000 - дві дози. Населення Сербії - 6,95 мільйона осіб.

Влада Сербії розраховує вакцинувати до кінця травня близько трьох мільйонів громадян принаймні однієї дозою.

Нагадаємо, в Україні з початку кампанії вакцинації проведено 759 735 щеплень проти COVID. Дві дози отримали тільки 303 особи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: