Заступник голови бюджетного комітету: субвенції ОТГ будуть практично зведені до нуля

Читать на русском
Заступник голови бюджетного комітету Олександр Трухін повідомив про зміни в бюджет, які мають намір внести в рамках залучення додаткових коштів для боротьби з коронавірусом.

Заступник голови бюджетного комітету Олександр Трухін повідомив про зміни в бюджет, які мають намір внести в рамках залучення додаткових коштів для боротьби з коронавірусом.

Про це він заявив в ефірі «Право на владу».

Зміни до бюджету через коронавірус: на чому хотів заощадити КабмінЧерез пандемію коронавірусу держбюджету України доведеться переглянути. Кабмін вже вніс свої пропозиції – доходи скоротяться, а витрати значно зростуть.

Стабілізаційний фонд, за словами Трухіна, становитиме не 200 мільярдів гривень, як заявляв раніше прем'єр-міністр Шмигаль, а 124 мільярди. За його словами, зміни торкнуться:

  • ДФРР (фонд буде скорочений на 7,5 млрд);

  • Підтримки АПК, субвенцій ОТГ.

«Ці рядки практично зведені до нуля», – сказав він.

«Даний документ не є фінальним. Це проєкт, який обговорювався. Фінальна версія документа повинна бути представлена завтра (27 березня – ред.) До дев'ятої ранку», – зазначив Трухін.

Раніше повідомлялося, що Міністерство фінансів планує внести зміни до бюджету, урізавши фінансування всіх напрямків діяльності Міністерства культури, молоді та спорту та залишивши лише видатки на утримання.

Через епідемію коронавірусу і оголошений загальнонаціональний карантин державний бюджет-2020 очікує серйозне переформатування.

«Слово і Діло» розібралося, на чому хотів заощадити Кабмін – детальніше за посиланням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: