Вчені в США не вірять, що країна зможе досягти колективного імунітету до COVID-19 – NYT

Читать на русском
Вчені в США впевнені, що пандемію зупинити можна, але зжити коронавірус вже не вийде ніколи
Ілюстративне фотоReuters

Хоча в США ситуація з вакцинацією проти коронавірусу складається цілком сприятливо завдяки широкій вакцинаційній кампанії та безперебійним поставкам вакцин, вчені в США сумніваються, що країна зможе досягти колективного імунітету до коронавірусу.

Про це повідомляє видання The New York Times.

«Щоденні показники вакцинації падають, і серед вчених і експертів в галузі охорони здоров'я існує загальний консенсус, що поріг колективного імунітету недосяжний - принаймні в найближчому майбутньому, а можливо, ніколи», - зазначає видання.

Причинами виниклого скептицизму щодо вироблення колективного імунітету називають велику кількість мутацій коронавірусу і небажання майже третини дорослого населення в США вакцинуватися - хоча для формування колективного імунітету необхідна наявність антитіл у не менше 80% населення.

Стримування пандемії: яку стратегію обрали країни-лідери за темпами вакцинаціїЯкі країни найшвидше вакцинують своє населення і що їм допомогло пришвидшити темпи боротьби з коронавірусом, читайте в матеріалі Слово і діло.

«Навряд чи вірус зникне. Однак ми хочемо зробити все від нас залежне, щоб переконатися, що інфекція може перейти в більш легку форму», - прокоментував ситуацію виданню біолог Університету Еморі (Атланта) Растом Антіа.

Вчені в США впевнені, що пандемію зупинити можна, але зжити коронавірус вже не вийде ніколи - найімовірніше, що він стане «керованою загрозою», яка буде циркулювати роками, викликаючи масову госпіталізацію і летальні випадки, правда в значно меншій кількості.

Раніше у ВООЗ вказували, що пандемія коронавірусу у світі посилюється. Минулого тижня ВООЗ зафіксувала таку ж динаміку, яка була в перші 5 місяців пандемії COVID-19.

Нагадаємо, до цього глава ВООЗ говорив, що пандемію коронавірусу у світі вдасться взяти під контроль вже в найближчі місяці. Водночас він був стурбований тим, що коронавірус почав швидше поширюватися у віковій групі 25-59 років.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: