Президент Чехії виступить з надзвичайним зверненням до народу 25 квітня

Читать на русском
Трансляцію звернення вестимуть телеканали Prima і CNN Prima News, звернення президента триватиме 20 хвилин
Мілош ЗеманReuters

Президент Чехії Мілош Земан 25 Квітня повинен виступити з надзвичайним зверненням до народу щодо інциденту з вибухом військових складів у Врбетиці у 2014 році.

Про це повідомив секретар Земана Іржі Овчачек на своїй сторінці в Twitter.

Президент Чехії, зазначив Овчачек, виступить зі зверненням 25 квітня, об 11:00 (12:00 за Києвом). Трансляцію звернення вестимуть телеканали Prima і CNN Prima News, За інформацією керівництва телеканалів, звернення президента триватиме 20 хвилин.

Вибух на складі боєприпасів: чому Чехія та РФ взаємно вислали дипломатів і до чого тут УкраїнаЩо стало причиною дипломатичного конфлікту Чехії та Росії і до чого тут Україна, розбиралось Слово і діло.

Нагадаємо, напередодні чеський прем'єр-міністр Андрій Бабіш заявив, що Росія може стояти за вибухом складів боєприпасів в місті Врбетіца у 2014 році. Тоді загинуло двоє людей.

У Чехії за підозрою в організації вибуху складів розшукуються вже відомі персонажі - отруйники російського перебіжчика Сергія Скрипаля, співробітники ГРУ МО РФ «Олександр Боширов» та «Руслан Петров».

Разом з цим Чехія прийняла рішення про висилку з території країни відразу 18 російських дипломатів, яких вважають співробітниками спецслужб, які працюють під дипломатичним прикриттям.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: