Чехія ультимативно зажадала від РФ повернути до Москви всіх висланих чеських дипломатів

Читать на русском
Новий глава МЗС Чехії був призначений тільки 21 квітня, і вже відразу відзначився виставленим Росії ультиматумом.
Якуб КульганекAP Photo

Новий міністр закордонних справ Чехії Якуб Кульганек виставив ультиматум послу Росії в Чехії Олександру Зміївському: РФ зобов'язана повернути в Москву 20 висланих чеських дипломатів, або Чехія скоротить посольство Росії в Чехії до рівня особового складу посольства Чехії в Москві.

Про це повідомляє чеський інформаційний сайт Novinky.

Вибух на складі боєприпасів: чому Чехія та РФ взаємно вислали дипломатів і до чого тут УкраїнаЩо стало причиною дипломатичного конфлікту Чехії та Росії і до чого тут Україна, розбиралось Слово і діло.

«Реакція Росії була непропорційною і паралізувала наше посольство. Сьогодні я протестував проти цієї акції. Я оголосив послу наступне: У Російської Федерації є час до завтрашнього полудня, щоб пустити чеських дипломатів назад до Москви. Якщо вони не зможуть повернутися в Москву, я вирішу скоротити кількість дипломатів в російському посольстві, щоб воно відповідало посольству Чехії в Москві... Російсько-чеські відносини вступили в надзвичайно складну стадію, і я не радий цьому. Ви всі знаєте, що ми вислали 18 дипломатів», - заявив міністр.

Відзначається, що Кульганек був призначений на посаду глави МЗС Чехії тільки 21 квітня, і вже відразу відзначився виставленим Росії ультиматумом.

Раніше повідомлялося про те, що Чехія прийняла рішення про висилку з території країни відразу 18 російських дипломатів, яких вважають співробітниками спецслужб, які працюють під дипломатичним прикриттям.

У Росії висловили протест діям Чехії, а пізніше вислали з країни 20 чеських дипломатів, після чого в чеському посольстві залишилося тільки п'ять співробітників.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: