Білий дім має намір змусити КНДР повністю відмовитися від ядерної зброї

Читать на русском
Білий дім днями оголосив про завершення свого перегляду політики Північної Кореї, і цей підхід значно відрізняється від часів Обами та Трампа
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Метою США як і раніше залишається відмова Корейського півострова від ядерної зброї та роззброєння Північної Кореї. США готові до дипломатичних переговорів з КНДР.

Про це заявив Джейк Салліван, помічник президента США з національної безпеки, передає телеканал ABC.

«Наша політика щодо Північної Кореї не спрямована на ворожість, вона націлена на пошук рішень. Вона націлена на остаточне досягнення повної денуклеаризації Корейського півострова», — розповів Салліван.

За інформацією телеканалу, Білий дім днями оголосив про завершення свого перегляду політики Північної Кореї. Президент США Джо Байден не буде покладатися на «стратегічне терпіння» — термін, що визначав підхід епохи Барака Обами.

«Більш вивірений, практичний і зважений підхід дає найкращі шанси зрушити питання з мертвої точки для зменшення проблеми, створюваної ядерною програмою КНДР» — зазначив Салліван.

Нагадаємо, 20 і 21 березня Північна Корея провела чергові ракетні пуски. Було запущено кілька ракет малої дальності.

При цьому президент США Джозеф Байден вважає пуски ракет, виконані Північною Кореєю 20 і 21 березня, чимось цілком звичайним, а ніякою не провокацією.

Північна Корея 24 березня здійснила ще два ракетні пуски. Відзначається, що балістичні ракети впали недалеко від меж японської території.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: