Північна Корея провела кілька ракетних випробувань

Читать на русском
Представники Міністерства оборони США заздалегідь надали розвідувальні дані, що вказують на підготовку КНДР до пусків ракет
Ілюстративне фотоАгенція KCNA

20 і 21 березня Північна Корея провела чергові ракетні пуски. Було запущено кілька ракет малої дальності.

Про це 23 березня повідомляє газета Washington Post з посиланням на власні поінформовані джерела.

«Північна Корея минулого тижня здійснила пуски декількох ракет малої дальності... Ракетні випробування, про які раніше не повідомлялося, являють собою перший прямий виклик з боку лідера КНДР Кім Чен Ина президенту США Джо Байдену, чиї помічники поки не позначили свій підхід до ядерної загрози з боку КНДР», - пише видання.

При цьому, згідно з даними газети, представники Міністерства оборони США заздалегідь надали розвідувальні дані, що вказують на підготовку Північної Кореї до ракетних випробувань. А минулого тижня глава Північного командування США генерал Глен Ван Херк на слуханнях в комітеті Сенату у справах збройних сил заявив, що КНДР може відновити пуски балістичних ракет в якнайближчий час, оскільки Пхеньян не вважає себе пов'язаним зобов'язаннями досягнутих у 2018 році домовленостей, що охоплювали оголошення мораторію на випробування ракет.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що влада Північної Кореї проігнорувала абсолютно всі негласні дипломатичні запити з боку адміністрації нового президента США Джозефа Байдена, які робилися після його вступу на посаду.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: