Північна Корея здійснила ще два ракетні пуски

Читать на русском
Обидві ракети були запущені зі східного узбережжя КНДР вранці та впали неподалік від меж виняткової економічної зони Японії
Ракета КНДРАгенція KCNA

Північна Корея 24 березня здійснила ще два ракетні пуски. Відзначається, що балістичні ракети впали недалеко від меж японської території.

Про це повідомило агентство Kyodo з посиланням на уряд Японії.

Вказується, що обидві ракети були запущені зі східного узбережжя КНДР вранці та впали неподалік від меж виняткової економічної зони Японії. Одна ракета впала в Японське море.

Агентство також зазначає, що прем'єр-міністр Японії Есіхіде Суга наказав зібрати максимум інформації про проведені КНДР випробування. Крім того, він наказав переконатися в безпеці морських і повітряних суден у загрозливій зоні, а японський уряд зібрав екстрене засідання Ради безпеки у зв'язку з тим, що трапилося. У ньому візьмуть участь прем'єр-мінітр, генеральний секретар Кабінету міністрів Японії Кацунобу Като, міністр закордонних справ Тосіміцу Мотегі та міністр оборони Нобуо Кісі.

Як повідомляють американські телеканали, США також зафіксували ракетні пуски з території КНДР.

Нагадаємо, 20 і 21 березня Північна Корея провела чергові ракетні пуски. Було запущено кілька ракет малої дальності.

При цьому президент США Джозеф Байден вважає пуски ракет, вироблені Північною Кореєю 20 і 21 березня, чимось цілком звичайним, а ніякою не провокацією.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: