Кулеба назвав мету «Кримської платформи»

Читать на русском
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба назвав дві мети саміту Кримська платформа. Перше – це повернути Крим в топ перелік питань міжнародного порядку денного.
Фото: пресслужба МЗС

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба перерахував завдання саміту «Кримська платформа».

Про це він розповів у токшоу «Право на владу».

«Перше – це повернути Крим в топ перелік питань міжнародного порядку денного. І це завдання вже успішно вирішується, тому що про Крим знову почали говорити на найвищому рівні. Це знову тема номер один. Друге завдання – це систематизувати всі зусилля — від політичних заяв до санкційних рішень, і мати механізм, який дозволятиме прибирати будь-які прогалини в цьому системному режимі тиску на державу-агресора. Тому що лише послідовним системним тиском ми витиснемо Росію з Криму. Ось це мета «Кримської платформи», — сказав очільник МЗС.

Він додав, що в установчому саміті «Кримської платформи» братиме участь Меджліс.

«Кримська платформа» об'єднає уряди та парламенти інших держав, міжнародних експертів, міжнародні громадські об'єднання довкола спільної мети — деокупації Криму. Коли ми готували «Кримську платформу», розробляли цей формат, ми говорили з Меджлісом, і безумовно ми будемо бачити Меджліс на установчому саміті «Кримської платформи», — підсумував Кулеба.

Нагадаємо, у березні РНБО затвердила стратегію деокупації Криму.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: