Навчання під час карантину: в українські школи закупили понад 400 тисяч гаджетів

Читать на русском
Згідно з даними Міносвіти, у школи вже закупили понад 400 тисяч одиниць техніки. У деяких київських школах техніку навіть можуть надавати учням, у яких немає своїх гаджетів.
Слово і діло

Уряд розподілив майже мільярд гривень для боротьби з наслідками коронавірусу у школах. Також кошти пішли на закупівлю ноутбуків для вчителів для дистанційного навчання.

Про це йдеться в ефірі телеканалу «Дом».

Згідно зі словами заступника міністра освіти з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Артура Селецького, рік тому вчителі не мали такої можливості забезпечити рівень дистанційного викладання, як сьогодні.

«За цей період, за ці короткі вісім місяців багато чого зроблено. Впроваджено електронні щоденники і журнали, ними вже користуються понад 300 шкіл. Вони безкоштовні», - повідомив він.

Дистанційне навчання: все про права та обов'язки учнів і вчителівВсе про права та обов’язки учнів, батьків та вчителів під час дистанційного навчання, читайте в матеріалі Слово і діло.

Згідно з даними Міносвіти, у школи вже закупили понад 400 тисяч одиниць техніки. У деяких київських школах техніку навіть можуть надавати учням, у яких немає своїх гаджетів.

При цьому, щоб карантинні обмеження не впливали на навчальний процес, в планах у МОН також є розвиток Всеукраїнської школи онлайн. На платформі вже доступні майже дві тисячі уроків.

Зазначається, що згодом уроки будуть і з субтитрами російською мовою для дітей з тимчасово непідконтрольних Україні територій.

Варто зазначити, що в Києві школи та дитячі сади відновлюють свою роботу з 5 травня.

Нагадаємо, що у Чернівцях частково відновлять навчання у школах.

Напередодні стало відомо, в яких школах можуть продовжити навчання у червні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: