Стало відомо, в яких школах можуть продовжити навчання у червні

Читать на русском
Школам, особливо у західних областях, можливо доведеться продовжити навчальний рік у червні 2021 року.
фото з відкритих джерел

Необхідність продовжити навчальний рік влітку може виникнути в тих школах, де протягом року продовжувалися терміни канікул. Однак рішення прийматиме не МОН, а кожна школа самостійно.

Про це розповів начальник головного управління шкільної освіти МОН Юрій Кононенко в ефірі каналу «Україна 24» у середу, 21 квітня.

Дистанційне навчання: все про права та обов'язки учнів і вчителівВсе про права та обов’язки учнів, батьків та вчителів під час дистанційного навчання, читайте в матеріалі Слово і діло.

«У нас в основному все йде за планом, оскільки дистанційне навчання - це все-таки одна з форм навчання, це абсолютно нормально в нинішніх умовах. Але у нас є школи, особливо в західних регіонах України, де часто з'являлися надзвичайні ситуації та продовжувалися канікули. І можливо, саме там буде необхідність продовжити навчання у червні. Це може стосуватися й інших регіонів. Рішення про це є прерогативою школи, це вирішує керівництво», - повідомив Кононенко.

За його словами, школи повинні враховувати необхідність 175 навчальних днів протягом року.

«І з огляду на ситуацію, яка у нас була і зараз триває, все залежить від навчальних закладів. Ці 175 днів, обов'язкові для навчання, повинні бути використані навчальними закладами, і кожен з них, кожна школа сама вирішує це питання», - пояснив він.

Нагадаємо, як заявив омбудсмен, українські школярі відстають на півроку через карантин.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: