Штрафи для водіїв в Україні надсилатимуть за новими правилами

Читать на русском
Новий законопроєкт у Раді отримав підтримку депутатів і кардинально змінює правила повідомлення водіїв про штрафи
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

На засіданні 29 квітня Верховною Радою України було прийнято законопроєкт №5058 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо виконаних постанов». 305 народних депутатів проголосували за прийняття даного законопроєкту.

Про це повідомляє журнал «Деньги».

Однією зі статей законопроєкту передбачено поштове відправлення копій постанови про правопорушення на адресу проживання порушника, у разі несплати ним штрафу протягом 10 днів з дня його винесення. Такі постанови раніше відправляли протягом 3-х днів.

Порушення ПДР: як зміняться штрафи для водіївНові штрафи для водіїв запрацюють від 17 березня 2021 року. Посилено відповідальність за водіння в нетверезому стані і перевищення швидкості.

Копії постанови щодо зафіксованих порушень ПДР, також згідно з документом, будуть направляти безпосередньо водіям, за допомогою спеціальних технічних засобів протягом 15 днів з дня винесення зазначеного документа. Цей термін раніше також становив 3 дні.

Варто відзначити, що розмір штрафів за перевищення швидкості більш ніж на 20 км/год зараз становить 255 грн, перевищення на 50 км/год і більше - 510 грн, а в разі аварійної ситуації через перевищення швидкості штраф складе 680 грн.

Нагадаємо, 16 лютого ВР прийняла в цілому проєкт закону, яким посилила відповідальність за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху. Штрафи зростуть як для водіїв, так і для пішоходів. При цьому нардепи заборонили профілактичну зупинку водіїв на дорогах.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: