Україна відмовиться штрафувати за недотримання термінів поставки вакцин – Степанов

Читать на русском
Степанов додав, що зі збутом вакцини в Україні проблем немає. Оскільки самої вакцини, загалом, теж немає.
Міністр охорони здоров'я Максим СтепановУкраїнська правда

Україна перестане виставляти штрафні санкції виробникам вакцини від коронавірусу за зрив ними термінів поставок, оскільки від цих штрафів вакцину в країну швидше не доставлять.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера».

«Ми можемо виставити штрафні санкції, але від цього що, вакцина з'явиться? Виробники часто говорять, що немає питань, ми вам повернемо гроші», - сказав Степанов.

Стримування пандемії: яку стратегію обрали країни-лідери за темпами вакцинаціїЯкі країни найшвидше вакцинують своє населення і що їм допомогло пришвидшити темпи боротьби з коронавірусом, читайте в матеріалі Слово і діло.

Степанов додав, що зі збутом вакцини в Україні проблем немає. Оскільки самої вакцини, загалом, теж немає.

«Я розумію, що ця річ про відстрочку вакцин - тимчасова, а з іншого боку я розумію, наскільки важлива кожна ампула, кожна доза вакцини, на яку розраховують люди», - зазначив міністр.

Нагадаємо, 16 квітня Україна отримала перші вакцини від COVID-19 в рамках механізму COVAX. У країну прибула перша партія вакцини Pfizer.

В ЮНІСЕФ спрогнозували терміни поставок наступної партії вакцини в рамках глобальної ініціативи COVAX. Це може статися в кінці квітня або на початку травня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: