СБУ викрила чотири лабораторії на підробці ПЛР-тестів

Читать на русском
Служба безпеки виявила підробку тестів на коронавірус у чотирьох київських приватних лабораторіях.
ssu.gov.ua

Служба безпеки виявила підробку тестів на коронавірус у чотирьох київських приватних лабораторіях. Коштувала така «послуга» близько 1000 гривень.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Локдаун в Туреччині: які введуть обмеження і як це позначиться на туристахУ Туреччині з 29 квітня до 17 травня вводять жорсткий карантин. Які будуть обмеження і що робити туристам.

Організатори схеми розмістили рекламу про видачу термінових довідок з негативними результатами тестів на онлайн-ресурсах.

«Послугу» пропонували українським громадянам, які повернулися з-за кордону для ухилення від обов'язкової 14-денної самоізоляції.

Масове виготовлення підроблених довідок про результати проведення ПЛР-тестів виявили у чотирьох київських приватних лабораторіях однієї комерційної структури.

Вартість довідки коливалася в залежності від терміновості видачі довідки і досягала до 1 тисячі гривень. Персонал медзакладів вносив сфальсифіковані дані у мобільний додаток «Дій вдома».

Під час обшуків у Києві правоохоронці вилучили: документацію, зокрема, касові книги і квитанції; сфальсифіковані довідки про результати ПЛР-тестів; інші матеріали, що підтверджують проведення операцій.

Тривають слідчі дії у кримінальному провадженні за статтями 190 і 366 ККУ.

Нагадаємо, Україна в березні запровадила умову в'їзду з ПЛР-тестом.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: