У даркнеті активно продають підроблені паспорти вакцинації та контрафактну вакцину від коронавірусу

Читать на русском
Пропозиції надходять в основному в США, Іспанії, Німеччини, Франції та Росії, активна реклама в даркнеті ведеться переважно російською та англійською мовами.
Ілюстративне фотоGetty Images

На тлі загальносвітової боротьби з коронавірусом так званий даркнет, що становить собою нелегальний сегмент інтернету, повниться пропозиціями купити сертифікати про вакцинацію, вакцини від коронавірусу і негативні тести на COVID-19. Зрозуміло, що все це - підробка.

Про це повідомляє BBC.

Не контрольований сегмент інтернету, даркнет відомий тим, що в ньому, за чутками, можна купити що завгодно - від наркотичних речовин і вогнепальної зброї до баз даних державних органів і секретних даних. Втім «слава» даркнету здебільшого дута; єдине, для чого він хороший - це фінансові правопорушення і найширший спектр шахрайства.

Що пропонують купити в даркнеті? Від 500 до 750 доларів США «продавці» пропонують придбати «дозу вакцини» виробництва компаній AstraZeneca, Sputnik, Sinopharm або Johnson&Johnson. Ціна на фальшиві паспорти про вакцинацію стартує від 150 доларів.

У матеріалі наголошується, що пропозиції надходять в основному в США, Іспанії, Німеччини, Франції та Росії, активна реклама в даркнеті ведеться переважно російською та англійською мовами.

При цьому варто знати, що з ймовірністю в 100 відсотків будь-яка подібна пропозиція - це шахрайство. Так, і вакцину і документи пропонують доставити на наступний день після покупки, але завжди потрібно пам'ятати, що населяють даркнет шахраї зацікавлені не в продажу свого товару, якщо він у них взагалі є, а виключно грошах жертви - а пообіцяти можна все що завгодно.

Нагадаємо, влада Індії вирішила призупинити експорт вакцини від коронавірусу AstraZeneca, виробленої індійським інститутом вакцин. Це пов'язано з тим, що в країні хочуть розширити кампанію з вакцинації населення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: