До України намагалися потрапити з підробленими ПЛР-тестами – ДПСУ

Читать на русском
Підроблені ПЛР-тести на коронавірус виявили співробітники прикордонслужби і правоохоронці у дев'яти громадян на кордоні.
dpsu.gov.ua

Підроблені ПЛР-тести на коронавірус виявили співробітники прикордонслужби і правоохоронці у дев'яти громадян на кордоні України з РФ і Румунією.

Про це повідомили в пресслужбі ДПСУ в понеділок, 29 березня.

Паспорт COVID-вакцинації стане реальністю: що вже відомоВ Європі готуються запровадити паспорти вакцинації від коронавірусу. Що вже відомо і чи буде такий документ в Україні.

Так, у поромному пункті пропуску «Орлівка» на кордоні з Румунією правоохоронці виявили відразу 8 підроблених ПЛР-тестів. Громадяни України на мікроавтобусі Volkswagen поверталися додому, однак виявилося, що печатки та підписи на бланках тестів виготовлені за допомогою струменевого принтера.

За фактом ознак кримінального злочину (ст. 358 ККУ) прикордонники повідомили Нацполіцію.

А в Сумській області на кордоні з РФ підроблену довідку про проходження ПЛР-тесту пред'явив громадянин Молдови. Пізніше чоловік зізнався, що тестування на COVID він не проходив, а довідку купив у невідомих за 3000 російських рублів.

40-річному громадянину Молдови було відмовлено у пропуску та проставлена заборона на в'їзд до Україну на 3 роки.

Нагадаємо, Кабмін посилив правила в'їзду до України. Всі іноземці та ті, хто повертаються додому з інших країн, повинні мати негативний ПЛР-тест на COVID-19, зроблений не пізніше ніж за 72 години.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: