В'їзд до України: змінилися правила перетину з ПЛР-тестом

Читать на русском
Кабмін змінив умови перетину кордону України. Українцям дали більше часу на проведення ПЛР-тесту.
dpsu.gov.ua

Кабмін змінив умови перетину кордону України. Українцям дали більше часу на ПЛР-тест, який допоможе уникнути обов'язкової самоізоляції (якщо він негативний).

Відповідну постанову уряду було опубліковано у четвер, 8 квітня.

Подорожі та COVID-19: які країни відкриті для українцівУкраїнці можуть полетіти в Туреччину, Єгипет, ОАЕ, Туніс, Кіпр, Грузію, Чорногорію. Але з певними обмеженнями.

«Сьогодні були опубліковані чергові зміни, які уряд вніс до постанови №1236, що регламентує карантинні обмеження, зокрема, що стосуються державного кордону України. Ці норми найближчим часом будуть направлені до підрозділів ДПСУ для виконання», - зазначив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в коментарі УП.

Головна зміна - для громадян України, які повертаються з-за кордону. ПЛР-тест можна робити за 72 години до поїздки (як і іноземцям). Раніше було 48 годин.

Крім того, тепер дітям-іноземцям та особам без громадянства, які не досягли 12 років, при перетині кордону на в'їзд не потрібно мати негативний ПЛР-тест.

При цьому іноземці та особи без громадянства, які постійно проживають на території України, при перетині державного кордону відтепер повинні йти на самоізоляцію з встановленням програми «Дія», хоча раніше вони в'їжджали без таких умов.

Нагадаємо, умови в'їзду до України посилили у березні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: