Конфлікт на кордоні Киргизстану та Таджикистану: за два дні вже понад 30 жертв

Читать на русском
В результаті загострення конфлікту на кордоні між Киргизстаном і Таджикистаном загинула 31 людина. Ще понад 120 були поранені.
скрін з відео

В результаті загострення конфлікту на кордоні між Киргизстаном і Таджикистаном загинула 31 людина. Ще понад 120 були поранені.

Про це повідомила перший заступник міністра охорони здоров'я і соціального розвитку Киргизстану Алізе Солтонбекова в п'ятницю, 30 квітня, передає 24.kg.

Прикордонний конфлікт: як вода ледь не призвела до війниПричиною конфлікту, який розпочався 29 квітня, стали спірні території між Киргизстаном і Таджикистаном.

За її словами, всього за два дні конфлікту постраждали 154 людини, з них 31 загинув.

«За оперативними даними, серед постраждалих - 121 цивільний і 23 людини з силових структур», - уточнила Солтонбекова.

Крім того, із зони конфлікту біля кордону продовжують евакуювати місцевих жителів. Всього свої будинки покинули 6 тисяч 786 громадян, з них 4 тисячі 686 - діти.

Нагадаємо, конфлікт між Таджикистаном і Киргизстаном загострився 28 квітня на спірній ділянці кордону - після того, як Таджикистан встановив на території ділянки камери відеоспостереження.

Киргизстан і Таджикистан стягнули війська і почали стрілянину. Повідомлялося про поранених.

29 квітня ввечері стрілянина на кордоні припинилася, але вранці 30 квітня стало відомо, що перестрілка на кордоні відновилася.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: