Киргизстан і Таджикистан домовилися припинити вогонь на кордоні

Читать на русском
Голови МЗС Киргизстану і Таджикистану домовилися припинити вогонь на кордоні з 20:00 за місцевим часом (17:00 за київським) 29 квітня.

Голови МЗС Киргизстану і Таджикистану домовилися припинити вогонь на кордоні з 20:00 за місцевим часом (17:00 за київським) 29 квітня.

Про це повідомило міністерство закордонних справ Киргизії.

Міністри також домовилися відвести війська в місця постійної дислокації.

Відзначається, що очільники зовнішньополітичних відомств Киргизстану і Таджикистану Руслан Казакбаєв і Сіроджіддін Мухріддін провели декілька раундів переговорів. Під час них було досягнуто домовленостей про повне припинення вогню в районі кордону з 20:00 за місцевим часом (17:00 за київським).

Війна в Нагірному Карабасі: три важливих уроки для УкраїниВійськове розв'язання проблеми Донбасу можливе тільки в разі невтручання Російської Федерації.

Крім того, міністри домовилися відвести з місця конфлікту військові сили в місця їхньої постійної дислокації.

Голови МЗС також домовилися протягом найближчих годин провести окрему зустріч керівників правоохоронних та силових структур за участю представників органів місцевого самоврядування прикордонних районів. Очікується, що темою обговорення стануть подальші деталі врегулювання конфлікту.

Казакбаєв і Мухріддін закликали всі сторони конфлікту не піддаватися на провокації «деструктивних сил».

Нагадаємо, на кордоні Киргизстану та Таджикистану протягом доби загострилася ситуація. Конфлікт спалахнув після того, як таджицькі військові встановили на кордоні камери відеоспостереження. Сьогодні обидві сторони вже стягнули до кордону свої війська і військову техніку.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: