Конфлікт Киргизстану і Таджикистану: людей евакуюють з прикордонних сіл

Читать на русском
Конфлікт Киргизстану і Таджикистану - через нові обстріли з прилеглого району евакуювали вже більше 20 тисяч жителів Киргизстану.
Фото - Настоящее время

Понад 20 тисяч жителів Баткенської області Киргизстану евакуювали з прикордонної території через нові обстріли на кордоні з Таджикистаном.

Також ЗМІ пишуть, що в Лейлекському районі помітили військову техніку Таджикистану, таджицькі силовики напали на село Кизил-Бел і 20 хвилин вели вогонь з гранатометів.

Конфлікт на кордоні Киргизстану і Таджикистану: нові дані про жертвиЧерез збройний конфлікт на кордоні Киргизстану і Таджикистану загинули 13 людей. Загальна кількість постраждалих, включно із загиблими - 134 особи.

Раніше ми писали, що сьогодні, 30 квітня, в Киргизстані на кордоні з Таджикистаном знову зафіксували постріли.

В Управлінні внутрішніх справ Баткенській області повідомили, що серед поранених є співробітники міліції.

До цього, представники Киргизстану і Таджикистану провели переговори, за підсумками яких підписали спільну заяву про відведення військових.

Як відомо, на кордоні Киргизстану та Таджикистану загострилася ситуація 28 квітня після того, як таджицькі військові встановили на кордоні камери відеоспостереження.

Пізніше обидві сторони почали стягувати до кордону війська і військову техніку.

Також ЗМІ писали, що через військові дії загинули 13 жителів Киргизстану, в тому числі 12-річна дівчинка. Понад 100 осіб були поранені.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: