Посольство США у Росії різко скорочує видачу віз

Читать на русском
Посольство США в Росії оголосило про скорочення консульських послуг з 12 травня. У дуже обмежених випадках будуть видаватися імміграційні візи,
фото з відкритих джерел

Посольство США в Росії оголосило про скорочення консульських послуг. З 12 травня вони будуть надаватися тільки в екстреному порядку громадянам США. Також в дуже обмежених випадках посольство видаватиме імміграційні візи, у тому числі для росіян.

Про це йдеться у повідомленні на сайті диппредставництва у п'ятницю, 30 квітня.

Діалог Байдена і Путіна: про що здатні домовитися президентиІдея Байдена щодо зустрічі з Путіним не є жодним чином проявом слабкості або підлаштовуванням під Кремль. Навпаки, Байден в очах американців буде виглядати впевненим лідером.

Так, буде скорочено кількість консульських послуг через запроваджені обмеження щодо співробітників.

«З 12 травня посольство США в Москві скоротить кількість пропонованих консульських послуг, включивши в них тільки екстрені послуги для громадян США і дуже обмежену кількість іммігрантських віз...», - йдеться в повідомленні.

Диппредставництво також припиняє розгляд документів на візи, які не призначені для дипломатичних поїздок.

Американцям з простроченими візами дипломати рекомендують покинути Росію до 15 червня, або почати оформляти нову візу через російське МВС.

Також повідомляється, що у зв'язку з забороною на наймання іноземних громадян посольство скоротить штат співробітників консульства.

«Ми шкодуємо, що дії уряду Росії змусили нас скоротити наш штат співробітників консульства на 75%, і будемо намагатися запропонувати громадянам США якомога більше сервісів», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Росія 21 квітня оголосила персонами нон грата десятьох співробітників посольства США в Москві. Вони повинні покинути країну до 21 травня.

США на таких же умовах вислали з країни 10 російських дипломатів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: