Росія висилає своїх дипломатів із країн Балтії та Словаччини

Читать на русском
У відповідь на дії Словаччини та країн Балтії, які підтримали Чехію в дипломатичній війні, Росія оголосила persona non grata ще сімох європейських дипломатів.

У відповідь на дії Словаччини та країн Балтії, які підтримали Чехію в дипломатичній війні, Росія оголосила persona non grata ще сімох європейських дипломатів.

Про це йдеться в повідомленні на сайті МЗС Росії.

Небажані особи: з яких країн висилали російських дипломатівРосійських дипломатів за останні роки висилали практично з усіх країн Європи, а також з США та Канади. Найчастіше за шпигунство.

Повідомляється, що словацькому послу висловили протест у зв'язку з висилкою трьох співробітників посольства Росії в Братиславі. У відповідь Москва висилає трьох співробітників посольства Словаччини.

Крім того, до МЗС Росії викликали представників дипломатичних місій Литви, Латвії та Естонії. За принципом взаємності зажадали, щоб два співробітники посольства Литви, а також по одному співробітнику від посольств Латвії та Естонії залишили територію Росії протягом тижня.

Нагадаємо, 16 квітня в Санкт-Петербурзі ФСБ РФ затримала українського консула Олександра Сосонюка нібито «при отриманні інформації закритого характеру під час зустрічі з громадянином РФ». Росія дала йому час до 22 квітня, щоб залишити країну.

Україна у відповідь оголосила про висилку російського дипломата Євгена Черникова з Києва.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: