РФ висилає ще одного українського дипломата

Читать на русском
Росія після висилки консула Олександра Сосонюка вишле ще одного українського дипломата. Він повинен покинути РФ до 1 травня.
МЗС РФфото з відкритих джерел

Росія після висилки консула Олександра Сосонюка вишле ще одного українського дипломата. Він повинен покинути РФ до 1 травня.

Про це йдеться у заяві МЗС РФ у понеділок, 26 квітня.

Залізна завіса 2.0: які наслідки для України матимуть дипломатичні війни із РосієюЗ якою метою Росія ініціює дипломатичні війни із ЄС та до чого слід бути готовій Україні ‒ аналізував політолог Олександр Радчук.

Таке рішення Росії - відповідь на висилку з України співробітника посольства РФ у Києві Євгена Чернікова.

«У зв'язку з недружніми діями української сторони, яка 19 квітня цього року оголосила «persona non grata» співробітника посольства Російської Федерації у Києві, і на основі принципу взаємності за діяльність, несумісну з дипломатичним статусом, «persona non grata» оголошений співробітник посольства України в Росії. Йому запропоновано покинути територію Російської Федерації до кінця дня 30 квітня цього року», - йдеться в повідомленні.

У МЗС Росії не розкривають ім'я українського дипломата. Однак у відомстві додають, що готові продовжити вести «політику взаємності» у разі нових «ворожих дій проти співробітників російських дипломатичних і консульських представництв в Україні».

Нагадаємо, 16 квітня в Санкт-Петербурзі затримали українського консула Олександра Сосонюка.

У ФСБ Росії заявили, що він був затриманий «при отриманні інформації закритого характеру в ході зустрічі з громадянином РФ». Росія дала йому час до 22 квітня, щоб покинути країну.

Україна у відповідь оголосила про висилку російського дипломата Євгена Чернікова з Києва.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: