Байден здійснить свою першу закордонну поїздку

Читать на русском
Президент США Джо Байден в червні здійснить свою першу закордонну поїздку у якості лідера країни - він відвідає країни Європи.

Президент США Джо Байден в червні здійснить свою першу закордонну поїздку у якості лідера країни - він відвідає країни Європи.

Про це повідомляється на сайті Білого дому в п'ятницю, 23 квітня.

«Президент Джо Байден поїде до Сполученого Королівства та Бельгії в червні 2021 року. Це буде перша закордонна поїздка президента Байдена», - йдеться в повідомленні.

Байден відвідає саміт G7 у британському графстві Корнуолл, запланований на 11-13 червня, а також саміт НАТО 14 червня та саміт США-ЄС в Брюсселі.

Очікується, що на саміті G7 Байден підтвердить прихильність США принципам багатосторонніх відносин та цінностей «головних демократій». Також у Байдена заплановані двосторонні переговори з лідерами країн G7, включаючи прем'єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона.

Путін-Байден: що між ними насправдіНавряд чи слід розцінювати нинішні і майбутні відносини США і Росії виключно через призму заяви Байдена і відповіді Путіна.

Також на саміті НАТО відбудуться окремі зустрічі президента США з лідерами країн Альянсу.

«У Брюсселі президент Байден візьме участь у саміті США-ЄС, який підкреслить нашу прихильність міцному трансатлантичному партнерству, що базується на спільних інтересах і цінностях», - йдеться в заяві.

У Білому домі відзначили, що лідери держав говоритимуть про спільні проблеми зовнішньої політики, про світовому охороні здоров'я, способах стимулювати економічне відновлення, реагувати на зміни клімату, просувати співробітництво в сфері торгівлі та IT-технологій, а також зміцнювати демократію.

Раніше в США пригрозили Росії відповідальністю через Навального.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: