У США назвали умову посилення санкцій проти Росії

Читать на русском
Подальший розвиток відносин двох держав здебільшого залежить від того, чи відбудеться саміт двох президентів і як він пройде
Білий дімВідкрите джерело

США не прагнуть до погіршення відносин з Росією, але Сполучені Штати готові посилювати санкції в тому випадку, якщо Росія зробить якісь неприйнятні дії.

Про це заявив 27 квітня представник Білого дому на брифінгу, присвяченому першим 100 дням президентства Джозефа Байдена.

«З самого початку нашого перебування при владі наш підхід до Москви був послідовним. Ми не будемо ухилятися від того, щоб змушувати Росію платити за ті дії, які вважаємо перехідними всі кордони, неприйнятними з точки зору відповідальної держави», - зазначив чиновник.

При цьому в Білому домі підкреслюють, що Вашингтон абсолютно не зацікавлений в ескалації в російсько-американських відносинах.

«Наше бажання - ясно дати зрозуміти, вказати Росії, яку саме діяльність ми не станемо терпіти», - уточнив чиновник.

Також, за його словами, подальший розвиток відносин двох держав здебільшого залежить від того, чи відбудеться саміт двох президентів і як він пройде.

Нагадаємо, президент США Джозеф Байден у четвер, 15 квітня, підписав указ про новий пакет санкцій проти Російської Федерації. У Білому домі уточнили, що санкції вводяться за втручання в американські вибори, а також за кібератаки на США.

Пізніше Міністерство закордонних справ Росії опублікувало санкції проти США у відповідь на прийняті Вашингтоном 15 квітня санкційні заходи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: