Німеччина не підтримує ідею посилення санкцій проти Росії – голова МЗС ФРН

Читать на русском
За словами глави МЗС ФРН, суть дипломатії, полягає в тому, щоб вести розмову з тими країнами, відносини з якими напружені
Хайко Маасpicture-alliance

Попри ситуацію навколо опозиціонера Олексія Навального, який перебуває у в'язниці, і провокації Росії на кордоні з Україною, Німеччина виступила проти посилення санкційного тиску на Москву, обґрунтувавши свою позицію тим, що у зв'язку з напругою у відносинах останнього часу необхідний діалог з Росією.

Про це 25 квітня заявив міністр закордонних справ ФРН Хайко Маас в інтерв'ю телеканалу ARD.

«Відносини дуже погані, але вони не повинні й залишатися такими», - зазначив міністр.

За словами міністра, суть дипломатії, полягає в тому, щоб вести розмову з тими країнами, відносини з якими напружені, а не тільки з тими, з ким немає розбіжностей.

«Це особливо стосується Росії та конкретно зараз», - підкреслив Маас.

Залізна завіса 2.0: які наслідки для України матимуть дипломатичні війни із РосієюЗ якою метою Росія ініціює дипломатичні війни із ЄС та до чого слід бути готовій Україні ‒ аналізував політолог Олександр Радчук.

Також Маас висловив задоволення тим, що російський уряд прийняв пропозицію глави Білого дому Джозефа Байдена про переговори з російським президентом Володимиром Путіним і обидві сторони вже обговорюють час і місце проведення зустрічі.

«Зрештою ніхто не може бути зацікавлений в тому, щоб постійні провокації та конфронтації перетворилися на серйозне протистояння... Вже точно не ми, в Європі», - додав він.

Нагадаємо, президент США Джо Байден у четвер, 15 квітня, підписав указ про новий пакет санкцій проти Російської Федерації. У Білому домі уточнили, що санкції вводяться за втручання в американські вибори, а також за кібератаки на США.

Пізніше Міністерство закордонних справ Росії опублікувало санкції проти США у відповідь на прийняті Вашингтоном 15 квітня санкційні заходи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: