У Росії вирішили відновити ще одну дивізію

Читать на русском
Нове з'єднання буде відновлено на базі 20-ї мотострілецької бригади, що дислокується у Волгограді
Ілюстративне фотоМіноборони РФ

Міністерство оборони Росії на тлі ескалації біля українських кордонів прийняло рішення відновити 20-ту гвардійську мотострілецьку дивізію, частини якої розмістять у Волгограді та Камишині на місці бригади ВДВ, яку переводять в окупований РФ Крим.

Про це повідомляє російське видання «Известия» з посиланням на джерела у МО РФ.

Нове з'єднання буде відновлено на базі 20-ї мотострілецької бригади, що дислокується у Волгограді. Дивізія увійде до складу 8-ї гвардійської загальновійськової армії Південного військового округу (ПівдВО) Збройних сил Російської Федерації.

«Вистава» закінчилася: чому Росія відводить військаЧому Росія відводить війська від українських кордонів і чи отримала вона бажане від цього, читайте в матеріалі Слово і діло.

Підрозділи знову сформованої 20-ї гвардійської дивізії займуть військові містечка в Камишині, які звільняються в результаті передислокації 56-ї окремої гвардійської десантно-штурмової бригади. Цю частину, згідно із заявою міністра оборони РФ Сергія Шойгу, найближчим часом переформують в полк і передислокують в окупований росіянами Крим.

Нагадаємо, 22 квітня міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив про закінчення перевірки боєготовності армії.

З 23 квітня розпочався процес передислокації. Зокрема, військові почали залишати Крим. Російські війська повинні повернутися в місця постійної дислокації до 1 травня.

Авіація Південного військового округу і Чорноморського флоту Росії повернулася на аеродроми постійного базування. Раніше ВПС РФ провели навчання в окупованому Криму.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: