Військові РФ почали повертатися на бази після навчань у Криму

Читать на русском
Російські військові 23 квітня почали покидати Крим і повертаються на бази в місця дислокації після навчань, запевнили в Міноборони РФ.
фото - ЕРА

Російські військові, які брали участь у навчаннях в окупованому Криму, сьогодні почали повертатися на місця постійної дислокації.

Про це заявили в Міноборони РФ, пише російський Інтерфакс.

«Вистава» закінчилася: чому Росія відводить військаЧому Росія відводить війська від українських кордонів і чи отримала вона бажане від цього, читайте в матеріалі Слово і діло.

«23 квітня війська (сили) Південного військового округу і Повітряно-десантних військ, задіяні в заходах раптової перевірки, приступили до повернення в пункти постійної дислокації», - йдеться в повідомленні.

Як сказано, військові підрозділи і з'єднання виконують марші на залізничні станції і аеродроми, здійснюють завантаження на десантні кораблі, залізничні платформи і літаки військово-транспортної авіації.

Вже відбулось завантаження на великі десантні кораблі підрозділів морської піхоти, техніки і озброєння Каспійської флотилії і Чорноморського флоту, запевнили в Міноборони РФ.

«Морським піхотинцям належить зробити перекидання до пунктів постійної дислокації комбінованим способом - морським транспортом, залізничним транспортом та маршами», - додали в міністерстві.

Крім того, з'єднання ВДВ також приступили до відходу з Криму.

Після навчань Крим також залишають війська хімзахисту Південного військового округу, у залізничний транспорт завантажена техніка й озброєння бригади управління загальновійськового об'єднання ПВО.

Нагадаємо, 22 квітня міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що вирішив завершити «перевіряльні заходи» армії в Південному та Західному військових округах. З 23 квітня і до 1 травня проходитиме відведення військ від українських кордонів.

На заяву РФ відреагував президент України Володимир Зеленський.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: