Комітет підтримав законопроект про продаж землі через інтернет

Читать на русском
В Україні планують дозволити продаж землі через інтернет на електронних аукціонах - парламенту рекомендують схвалити в другому читанні законопроект № 2195.

В Україні планують дозволити продаж землі через інтернет на електронних аукціонах - парламенту рекомендують схвалити в другому читанні законопроект № 2195.

Таке рішення схвалив комітет парламенту з питань аграрної та земельної політики в п'ятницю, 5 лютого, пише сайт відомства.

«Ухвалили рішення рекомендувати парламенту прийняти у другому читанні та в цілому як закон в редакції комітету з подальшим техніко-юридичним доопрацюванням підготовлений до другого читання проєкт закону №2195», - сказано в повідомленні.

Відзначимо, документ пропонує продавати земельні ділянки державної та комунальної власності виключно через електронні аукціони в електронній торговій системі в режимі реального часу в інтернеті.

За результатами цих торгів буде укладатися договір купівлі-продажу, оренди, суперфіцію, емфітевзису з переможцем, який запропонував найвищу ціну за ділянку.

Також передбачена автоматизація низки процесів, наприклад, ставок учасників торгів, подачі заявок на участь, публікацію всіх документів, що стосуються торгів і земельних ділянок.

Раніше прем'єр-міністр зазначив, що Україна не використала свій земельний потенціал на 85 млрд доларів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: