У Мінекономіки розповіли про ситуацію на ринку дизпалива

Читать на русском
Місячний обсяг дизпалива на ринку України є оптимальним для забезпечення всіх необхідних процесів, трейдери говорять про збільшення постачань у травні.

Місячний обсяг дизпалива на ринку України є оптимальним для забезпечення всіх необхідних процесів, трейдери говорять про збільшення постачань у травні.

Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки за результатами наради з питання балансу дизельного палива.

Нараду очолив міністр економіки Ігор Петрашко, участь взяли ключові стейкхолдери нафтогазового ринку: Нафтогазова асоціація України, провідні постачальники дизпалива і «Укрзалізниця».

Ціни на пальне: які виклики має пройти Україна навесніЯк ситуація з цінами на нафту позначиться на вітчизняному паливному ринку, у коментарі Слово і діло пояснив директор Консалтингової групи А-95 Сергій Куюн.

«Мінекономіки в щоденному режимі здійснює моніторинг залишків дизельного палива. На сьогодні місячний обсяг дизпалива на ринку України є оптимальним і збалансованим для забезпечення всіх необхідних ринкових процесів», - прокоментував ситуацію Петрашко.

Також Мінекономіки домовилося з УЗ про додаткові постачання у разі необхідності з портів палива, ввезеного на територію України морським транспортом.

«Для цього «Укрзалізниця»має всі резерви», - додали у відомстві.

За словами трейдерів дизпалива в травні планується збільшення поставок дизпалива в Україну з Республіки Білорусь, Литви, Угорщини, Туреччини, зокрема шляхом збільшення поставок морським транспортом.

Раніше в «Укрзалізниці» заявили, що вирішили питання щодо постачання дизпалива на найближчий період - вже досягли згоди з постачальниками щодо відновлення його поставки.

«Укрзалізниця» заявляла, що через 4 доби може залишитися без дизпалива через відмову постачальників відвантажувати паливо за договорами.

Раніше АЗС істотно підвищили ціни на бензин і дизпаливо.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: