«Нафтові» санкції: поставки дизпалива і зрідженого газу в Україну знижені

Читать на русском
Погоджений на червень обсяг поставки ДТ становитиме 65 тис. т з яких «Роснефть»- 50 тис. т, «Лукойл» - 14,9 тис. т.

Міністерство економічного розвитку Російської Федерації видало дозволи на поставки російського дизельного палива і скрапленого газу в Україну в червні 2019 року, знизивши їх на 30-50% від поточного рівня.

Про це enkorr повідомили обізнані джерела з оточення російських нафтових компаній «Роснефть» і «Лукойл»,передає Слово і Діло.

Погоджений на червень обсяг поставки ДТ становитиме 65 тис. т з яких «Роснефть»- 50 тис. т, «Лукойл» - 14,9 тис. т.

Щодо зрідженого газу червневий обсяг визначено на рівні 32 тис. т, з яких 20 тис. т «Роснефти» і 12 тис. т – «Лукойлу».

У той же час, за словами постачальників близьких до «Лукойлу», погоджені на червень поставки лукойлівського ресурсу становитимуть 20 тис. т за ДТ і 10 тис. т по ЗВГ.

Ціни на бензин: динаміка вартості пального для авто за останні п'ять роківБензин і дизельне паливо з 2014 до 2019 року подорожчали більш ніж удвічі, а газ іноді падаву ціні.

«Поставки «Лукойлу» будуть знижені рівно на 33% від травневого рівня», - повідомило джерело, близьке до цієї компанії. Відсоток зменшення поставок ресурсу «Роснефти» поки невідомий, але виходячи з озвучених цифр, він може становити 50-75% від травневих обсягів.

Раніше в АМКУ повідомили, що нові правила вивезення з території Росії бензину, дизельного палива та скрапленого газу, які почнуть діяти з 1 червня, можуть зумовити зростання цін на паливо в Україні.

Як відомо, з 1 червня вивезення з території Російської Федерації в Україну бензинів моторних, дизельного палива та скрапленого газу буде можливим лише за наявності дозволу, виданого Міністерством економічного розвитку РФ.

Як з'ясувало «Слово і Діло», бензин і дизельне паливо з 2014 до 2019 року подорожчали більш ніж удвічі. Динаміка вартості палива для авто за останні п'ять років – на нашій інфографіці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: