Україна не потребує евакуації своїх дипломатів із Росії – МЗС

Читать на русском
Наразі Україна не потребує евакуації своїх дипломатів з території Російської Федерації - щодо них здійснено достатньо заходів безпеки.

Наразі Україна не потребує евакуації своїх дипломатів з території Російської Федерації - щодо них здійснено достатньо заходів безпеки.

Про це заявив держсекретар МЗС Олександр Баньков в інтерв'ю Главкому.

Він підкреслив, що в новітній історії української дипломатії були випадки, коли доводилося евакуювати посольство під час розвитку конфлікту в Сирії.

Небажані особи: з яких країн висилали російських дипломатівРосійських дипломатів за останні роки висилали практично з усіх країн Європи, а також з США та Канади. Найчастіше за шпигунство.

«Посольство, яке працювало в Лівії, було евакуйовано до Тунісу. Через військові дії фізична безпека працівників була під загрозою», - розповів Баньков.

У той же час, він переконаний, що необхідність робити подібні дії в Росії поки що немає.

«Але ми вдалися до таких заходів безпеки як скорочення персоналу, на початку збройного конфлікту рекомендували вивезти їхні сім'ї, що і було зроблено. Також існують певні обмеження для місць проживання», - підкреслив держсекретар МЗС.

Нагадаємо, 16 квітня в Санкт-Петербурзі ФСБ РФ затримала українського консула Олександра Сосонюка нібито «при отриманні інформації закритого характеру в ході зустрічі з громадянином РФ». Росія дала йому час до 22 квітня, щоб залишити країну.

Україна у відповідь оголосила про висилку російського дипломата Євгена Черникова з Києва.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: