Вислати російського дипломата вирішила Румунія

Читать на русском
МЗС Румунії оголосив персоною нон грата заступника військового аташе посольства Росії в Бухаресті Олексія Гришаєва.
МЗС Румуніїфото з відкритих джерел

Міністерство закордонних справ Румунії оголосило персоною нон ґрата заступника військового аташе посольства Росії в Бухаресті Олексія Гришаєва. Це означає, що він повинен покинути країну.

Про це йдеться у заяві МЗС Румунії у понеділок, 26 квітня.

Небажані особи: з яких країн висилали російських дипломатівРосійських дипломатів за останні роки висилали практично з усіх країн Європи, а також з США та Канади. Найчастіше за шпигунство.

«Міністерство закордонних справ повідомляє, що влада Румунії ухвалила рішення оголосити персоною нон ґрата на румунській території заступника військового аташе посольства Російської Федерації в Бухаресті пана Олексія Гришаєва, оскільки його діяльність і дії суперечать положенням Віденської конвенції про дипломатичні відносини від 1961 року», - сказано в повідомленні.

Як повідомляється, російську сторону повідомили про це сьогодні під час виклику до штаб-квартири МЗС за запитом міністра закордонних справ Румунії Богдана Ауреску посла Російської Федерації у Бухаресті Валерія Кузьміна.

Відзначимо, Румунія вислала російського дипломата слідом за країнами Балтії.

Нагадаємо, Міністерства закордонних справ Литви, Латвії та Естонії прийняли рішення про висилку російських дипломатів в знак солідарності з Чехією.

Чехія і Росія обмінялися висилкою дипломатів на тлі заяв чеської сторони про причетність Москви до вибухів на складах під Врбетіце.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: