Молдова отримала російську вакцину від коронавірусу

Читать на русском
До Молдови з Росії прибув літак з партією вакцини від коронавірусу Спутник V, яку російська сторона надала республіці як гуманітарну допомогу.
Фото DW

До Молдови з Росії прибув літак з партією вакцини від коронавірусу «Спутник V», яку російська сторона надала республіці як гуманітарну допомогу.

Про це повідомила президент Молдови Мая Санду у Facebook.

Літак зі 142 тисяч доз вакцини в Кишинівському аеропорту зустрічали спікер парламенту Зінаїда Гречана і посол РФ в Молдові Олег Васнецов. Зазначають, що 80 тисяч доз з цієї партії призначені для Молдови та 62 тисячі доз вакцини для невизнаного Придністров'я.

Таким чином, вакцина розподіляється практично порівну, хоча в Придністров'ї живуть близько 350 тисяч осіб, з них багато громадян і військовослужбовців РФ, а на контрольованій частині Молдови проживають до 3 млн осіб.

Як вакцинуватися від COVID-19: всі способиЯк вакцинуватися від коронавірусу позачергово, залишковою дозою вакцини, розбиралося Слово і діло.

Мая Санду також нагадала, що протягом травня в Молдову буде доставлена ще одна партія вакцини «Спутник V».

Нагадаємо, російська вакцина від коронавірусу «Супутник V» безнадійно запізнилася; вона з'явиться на ринку Євросоюзу занадто пізно, щоб використовуватися, навіть за умови, що вона зможе отримати допуск на використання від Європейського агентства з лікарських засобів (ЕМА).

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: