Держава пообіцяла компенсацію сім'ям померлих від вакцинації

Читать на русском
Причинний зв'язок смерті або інвалідності з ускладненнями в результаті вакцинації від коронавірусу буде встановлюватися на підставі протоколу розслідування
Ілюстративне фотоФото УНІАН

Кабінет Міністрів України прийняв рішення виплачувати компенсацію родичам померлих внаслідок ускладнень вакцинації. Але тільки в тому випадку, якщо буде доведено, що людина дійсно померла через ускладнення після вакцинації від коронавірусу.

Про це йдеться в постанові Кабінету Міністрів від 31 Березня № 371, яка опублікована на Урядовому порталі.

У разі смерті вакцинованого від коронавірусу громадянина України уряд бере на себе зобов'язання виплатити членам сім'ї, батькам, утриманцям померлого виплату, яка дорівнює 750 прожитковим мінімумам для працездатних людей станом на 1 січня 2021 року (2 270 грн х 750).

Як вакцинуватися від COVID-19: всі способиЯк вакцинуватися від коронавірусу позачергово, залишковою дозою вакцини, розбиралося Слово і діло.

Крім того, передбачаються виплати для людей, які в результаті ускладнень вакцинації отримають інвалідність:

  • у 400-кратному розмірі прожиткового мінімуму (2 270 грн х 400) для осіб з інвалідністю I групи;
  • у 350-кратному розмірі (2 270 грн х 350) для осіб з інвалідністю II групи;
  • У 300-кратному (2 270 грн х 300) для осіб з інвалідністю III групи.

При цьому причинний зв'язок смерті або інвалідності з ускладненнями в результаті вакцинації від коронавірусу буде встановлюватися на підставі протоколу розслідування, що подається групою оперативного реагування на несприятливі події після імунізації.

Нагадаємо, в Україні за минулу добу провакцинували від коронавірусу 14 339 осіб. Всього з початку кампанії вакцинації щеплено вже понад 522 тисячі українців.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: