Прем'єр Польщі скликав термінове засідання Вишеградської групи через РФ

Читать на русском
Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький сьогодні скликає екстрене засідання голів урядів Вишеградської групи, в тому числі через поведінку Росії щодо України і Чехії.
фото з відкритих джерел

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький сьогодні скликає екстрене засідання голів урядів Вишеградської групи, у тому числі через поведінку Росії щодо України і Чехії.

Про це повідомив заступник міністра закордонних справ Польщі Шимон Шинковський вель Сенк у Twitter в понеділок, 26 квітня.

Небажані особи: з яких країн висилали російських дипломатівРосійських дипломатів за останні роки висилали практично з усіх країн Європи, а також з США та Канади. Найчастіше за шпигунство.

«В рамках головування Польщі у Вишеградській групи прем'єр-міністр Матеуш Моравецький скликав сьогодні на 12:00 (13:00 за Києвом - ред.) термінове засідання у форматі відеоконференції прем'єр-міністрів Вишеградської четвірки», - написав він.

За словами Шимона, зустріч буде присвячена «російським актам саботажу у Чехії, ескалації Росією ситуації в Україні і в Білорусі, а також співпраці Вишеградської групи щодо зміцнення безпеки в регіоні».

Раніше прессекретар уряду Польщі Петро Мюллер повідомляв, що зустріч буде спрямована «на обговорення ситуації в умовах ескалації дій Російської Федерації в останні тижні, останніх подій в чесько-російських відносинах, а також вираз солідарності і підтримку дій Чехії».

Нагадаємо, Чехія попередньо встановила причетність Росії до вибуху на складі боєприпасів у 2014 році під Врбетіце. У зв'язку з цим з країни були вислані 18 співробітників посольства РФ, яких влада запідозрила у шпигунстві.

Росія у відповідь вислала 20 чеських дипломатів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: