Подання про призначення Галущенка міністром енергетики можуть внести в Раду завтра

Читать на русском
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль може внести в Раду подання про призначення Германа Галущенка міністром енергетики у вівторок, 27 квітня.
Герман Галущенкофото з відкритих джерел

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль може внести в Раду подання про призначення Германа Галущенка міністром енергетики у вівторок, 27 квітня. Проголосувати його можуть на цьому тижні під час позачергового засідання.

Про це повідомив перший заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко на брифінгу за підсумками засідання погоджувальної ради в понеділок, 26 квітня, передає УНН.

Призначення міністра енергетики: чому відомство залишається без керівникаЕксперт вважає, що очільник міністерства енергетики має бути рівновіддаленим від груп політичних та бізнес-інтересів.

«Зараз є порядок денний засідання на вівторок і найближчим часом ми дізнаємося про час цього засідання. Так само ми зараз готуємо порядок денний про засідання на четвер, і окреме, швидше за все, буде засідання з кадрових питань щодо розгляду кандидатури пана Германа Галущенка на посаду міністра енергетики України», - сказав він.

За його словами, зараз в Раді проходять всі необхідні формальності.

«Відповідно, ми зараз проходимо весь паперовий процес, але сподіваємося, що завтра пан прем'єр внесе це подання до Верховної ради, і голова ВР направить це на комітет», - додав Корнієнко.

При цьому він уточнив, що Галущенку ще потрібно зустрітися з іншими депутатськими фракціями і «спробувати заручитися підтримкою інших фракцій у боротьбі за цю посаду».

Нагадаємо, кандидатуру Галущенко СН раніше розглянула на засіданні.

Сьогодні стало відомо, що Рада проведе як мінімум два позачергових засідання на цьому тижні. Раніше повідомлялося про чотири.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: