Нова партія вакцини проти COVID-19: що очікує Україна в травні

Читать на русском
Україна повинна отримати ще 1,4 млн доз вакцин від COVID-19 і 500 тис. доз китайської речовини Sinovac до кінця травня поточного року.
Слово і діло

Україна повинна отримати ще 1,4 млн доз вакцин від COVID-19 у межах глобального механізму COVAX та 500 тис. доз китайської речовини Sinovac до кінця травня поточного року.

Цю інформацію повідомив голова МОЗ України Максим Степанов в ефірі одного з українських телеканалів.

«Щодо COVAX. Ми очікуємо від наших партнерів отримати ще 1,4 млн доз до кінця травня. Попередньо ми розраховуємо почати отримувати їх ближче до 15 травня» , – заявив міністр охорони здоров’я.

При цьому, він також повідомив інформацію про постачання китайської вакцини до України.

«Ми отримали повідомлення від них, що наступну партію вакцин обсягом до 500 тис. доз ми маємо отримати у перших числах травня» , – додав Степанов.

Зазначимо, що з кінця лютого в Україні триває вакцинація проти Covid-19. При цьому, з початку цієї кампанії з імунізації 522 385 осіб отримали щеплення.

Нагадаємо, в Україні за минулу добу зафіксували 12 711 нових випадків захворювання на коронавірус. Це майже на півтори тисячі менше, ніж напередодні.

За минулу добу провакцинували від коронавірусу 14 339 осіб. Всього з початку кампанії вакцинації щеплено вже понад 522 тисяч українців.

Також нагадаємо, що майже 2 тисячі військових ЗСУ хворіють на COVID-19.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: