Кліматологи зафіксували в Києві погодну аномалію

Читать на русском
У Києві в грудні 2020 року середньомісячна температура становила 0,5 градусів морозу, що на 1,8 градуси вище від кліматичної норми.

У Києві в грудні 2020 року середньомісячна температура становила 0,5 градусів морозу, що на 1,8 градуси вище від кліматичної норми.

Про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія.

Як відзначили в обсерваторії, перша декада була холоднішою за кліматичну норму на 2,1 градуса, друга вже перевищила середні багаторічні показники на 3,0 градуса, третя ж взагалі виявилася найтеплішою, то суперечить звичним раніше природним процесам.

За даними кліматологів, найхолодніше було 7 грудня, коли мінімальна температура опускалася під ранок до 9,5 градусів тепла, а найтепліше - 31 числа, коли максимальна температура піднялася після полудня до 8,4 градуса тепла, встановивши таким чином температурний рекорд. Опадів в Києві за місяць випало 48 мм, що склало 92% кліматичної норми.

Також нагадаємо, в столиці в п'ятницю, 1 січня, було зафіксовано перевищення всіх трьох добових показників температури. Це сталося вперше за 140 років спостережень.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: